Ακαδημαϊκές Σπουδές

Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και κατέχω άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου από τη Νομαρχία Πατρών (Αρ. Άδειας 4489/10). Η μεταπτυχιακή μου εκπαίδευση έγινε στο Πανεπιστήμιο Roma Tre (Ρώμη) στη Συμβουλευτική. Έχω παρακολουθήσει το διετές πρόγραμμα ειδίκευσης στις «Δεξιότητες και Παρεμβάσεις της Συστημικής Συμβουλευτικής» και έχω ολοκληρώσει το τετραετές «Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συστημική Θεραπεία» στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων. Έχω πιστοποιηθεί ως “Parent Educator” στο πρόγραμμα εκπαίδευσης γονέων «Attached at the heart» (Δεσμοί Καρδιάς) από την Attachment Parenting International. Αγαπώ να εξελίσσομαι και εξακολουθώ να ενημερώνομαι σχετικά με τα σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα για τη λειτουργία του εγκεφάλου.
Είμαι Συνεργάτης της Attachment Parenting Hellas που αποτελεί μία ολόκληρη φιλοσοφία στην ανατροφή των παιδιών. Βασίζεται στη φροντίδα της σχέσης που αναπτύσσεται μεταξύ γονέα/ βασικού φροντιστή και παιδιού, καθώς ο πρώτος καλείται να ανταποκριθεί με ευαισθησία και ενσυναίσθηση στις ανάγκες του δεύτερου. Περισσότερα για την προσέγγιση αυτή θα βρείτε ΕΔΩ.

Επαγγελματική Εμπερεία

Πριν την ιδιωτική μου πρακτική, έχω βρεθεί εθελοντικά ως ασκούμενη ψυχολόγος σε διάφορα πλαίσια στην Αθήνα και στην Πάτρα, τόσο κατά τη διάρκεια των σπουδών μου όσο και κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής μου στην ψυχοθεραπεία. Αποκόμισα επιπλέον ανεκτίμητες εμπειρίες εργαζόμενη με συμβάσεις σε δομές της Πάτρας. Έχω συνεργαστεί με κέντρο λογοθεραπείας όπου πραγματοποιούσα ατομικές συνεδρίες, συμβουλευτική γονέων και ομάδες γονέων παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες. Ένας ακόμα ιδιαίτερος σταθμός στην επαγγελματική μου εξέλιξη είναι η εμπειρία μου ως Σύμβουλος Ψυχολόγος στο 2ο ΣΔΕ Πατρών που στεγάζεται στο Κατάστημα Κράτησης «Άγιος Στέφανος».
Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι στο ιδιωτικό μου γραφείο πραγματοποιώντας ατομικές, οικογενειακές συνεδρίες και συνεδρίες με ζευγάρια και γονείς. Εργάζομαι ως Ψυχολόγος και Υπεύθυνη του Ψυχοκοινωνικού έργου στο Σύλλογο Γυναικών με καρκίνο μαστού ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. ΑΧΑΪΑΣ. Περισσότερα για το Σύλλογο μπορείτε να δείτε ΕΔΩ. Επιπλέον, συνεργάζομαι με εκπαιδευτικά πλαίσια και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς παρέχοντας υπηρεσίες συμβουλευτικής σε γονείς είτε ατομικά είτε σε ζευγάρια αλλά και συντονίζοντας ομάδων γονέων.